17.06.2017 16:09

Festivali më i madh i balonave në Evropë (VIDEO)

Read in English

Në ishullin Fano të Danimarkës janë mbledhur mijëra persona për festivalin më të madh të balonave në Evropë. Ishulli në bregun perëndimor të vendit, ka kushte optimale për balonat, me një plazh 700 metra të gjerë dhe erëra të qëndrueshme nga Deti Wadden.

 

5 mijë krijues balonash nga Norvegjia, Gjermania, Japonia dhe Shtetet e Bashkuara demonstruan aftësitë e tyre në një vend që ata e quajnë “Meka e balonave”. Në këtë video të publikuar nga “Zëri i Amerikës” shfaqen personazhe të ndryshme, shumëngjyrëshe, që kanë pushtuar qiellin.

On the island of Fano, Denmark has gathered thousands of people for the largest balloon festival in Europe. The island on the west coast of the country has optimal conditions for balloons, with a 700-meter-wide beach and steady winds from Wadden Sea.

5 thousand balloon makers from Norway, Germany, Japan and the United States demonstrated their skills in a country they call the "Mecca of balloons". In this video published by "Voice of America" ​​appearing various, colorful characters, who have invaded the sky.