Shtimi i fëmijëve

Shkon njeri tek mjeku dhe i kerkon ndihme.
-Doktor nuk dua te bej femije, prandaj dua te me ndihmosh. C'te them une? I thot mjeku, ndonje ilac per kete pune ne nuk kemi, por duhet t'i nenshtrohesh nje operacioni. E mire, po pranoj tha burri. Me te thene e me te bere. Futet burri ne sallen e operacionit dhe mjeku i heq 1 testikul. Mbas ca kohesh, burri krejt I shfrenuar, beri dashuri me gruan edhe mbase 9 muajsh u be prap nje femije. Atehere burri i nervozuar shkon tek mjeku dhe i thote: C'bere doktor? Mua perseri me lindi nje femije. Une ta hoqa njeren kokerr e tani po ta hoqim edhe te tjetren. E hoqi edhe kokrren tjeter, por mbase 9 maujsh prap gruaja lindi femijen tjeter. Aman mire doktor, me more ne qafe. Perseri djale,- tha burri i nevrikosur.
Femijet i pac ne jete,- i tha doktori- se une nuk kam mundesi t'ia heq kokrrat te gjithe burrave te fshatit...

Barsaleta te sapo dala nga furra

Flm Cipi, rendesi k... 951 Lexime
Lopa e Cmendur... 1080 Lexime
Beni dhe vjehrri... 1050 Lexime
Dy shoqet. ... 974 Lexime
Tenderi... 961 Lexime
Prejardhja ... 946 Lexime
Deputeti dhe popull... 994 Lexime
Nena dhe Droga... 1013 Lexime
Biseda... 964 Lexime
Tigani. ... 988 Lexime
Bjondet ... 1010 Lexime
Dashuria e jetes... 1006 Lexime