Bjondet

Nje bjonde shkoi nje dite ne nje dyqan me materiale peshkimi.
-Miredita – tha bjondja
-Miredita – i thote shitesi
-Do doja nje grep peshkimi i tha bjondja
– Grep?! Po per cfare e doni nese mund tju pyes ?
– Po ja tha bjondja me esht mbyllur makina dhe me kane mbetur celsat e makines brenda .. Mirpo kam lene pak xhamin e hapur dhe dua qe te hedh grepin qe te ngeci te siguresa ta terheq qe te hapet dera e makines.
Shitesi i habitur me gjith keto qe degjoi i tha nese mund te vinte ta shikonte.
Hajde i thot bjondja…
Shkuan te vendi qe ishte makina dhe lidhen grepin me nje fije dhe e futen nga xhami qe ishte pak i hapur duke u perpjekur ta ngecnin te siguresa.
Papritur degjohet nje tjeter bjonde nga brenda ne makine te thoshte :
-Pak me majtas … pak me majtas…!!

Barsaleta te sapo dala nga furra

Ne spital ... 916 Lexime
Aksidenti ... 900 Lexime
Pyetja... 944 Lexime
Mosha e te dashures... 1178 Lexime
Vonesa... 1053 Lexime
Në martenitet ... 956 Lexime
Shqiptari dhe Greku... 1149 Lexime
Në martenitet... 974 Lexime
I dehuri. ... 934 Lexime
Numëri i këpucëv... 944 Lexime
Parashikuesi ... 881 Lexime
Bjondja... 988 Lexime