Çifti.

Njeri kishte rene ne koma nje kohe te gjate dhe here pas here u zgjonte nga koma.
Gruaja e tij ishte besnike dhe gjithmone qendronte prane tij.
Sa here qe ai hapte syte, gruaja ishte prane tij.
Nje dite, pasi u zgjua nga koma, i thote gruas afrohu pak, dhe gruaja i afrohet.
Ky fillon ti thote “ne te gjitha keto kohe te veshtira ti ishe gjithmone ne anen time."
Pasi u lirova nga burgu mu afrove. Pasi me deshtoi dhe e mbylla firmen, ishe prane meje.
Kur humba shtepine, ti ishe prane meje.
Kur filluan problemet e mia me shendet, ti gjithmone qendrove prane meje.
E di cfare?”
Gruas i mbyshen syt me lote dhe preket shume. “Çka, i dashur?” e pyeti gruaja. Ai i thote “me duket se te gjitha keto i kam prej teje”

Barsaleta te sapo dala nga furra

Hitleri!... 900 Lexime
Emrat ... 766 Lexime
Shoqeria ... 814 Lexime
Çifti ... 830 Lexime
Kursimtarët ... 838 Lexime
Prezantimi ... 786 Lexime
Shqiptari dhe Greku... 979 Lexime
Ligji i ri ... 911 Lexime
Tradhtia... 865 Lexime
Reagimi... 845 Lexime
Shokët ... 854 Lexime
Kësulkuqja... 923 Lexime